Noul sterilet Jaydess, eficace trei ani

Noul sterilet hormonal Jaydess, produs de Compania farmaceutică germană Bayer, a primit acordul Comisiei Europene pentru a fi comercializat.

Contraceptivul este conceput pentru a fi purtat în uter timp de până la 3 ani.

Cunoscut drept sistem intrauterin (SIU), acesta a fost creat cu prioritate pentru femeile care sunt în căutarea unei metode contraceptive fiabile şi confortabile pe termen lung, cu doze mai mici de hormoni.

Unda verde primită din partea Comisiei Europene se va concretiza în acorduri cu fiecare dintre statele membre, în cursul săptămânilor următoare.

Grupul german contează pe începerea comercializării noilor sterilete din cel de-al doilea trimestru al anului 2013.

4 comentarii

 • ANA PROTOPOPU spune:

  Unde l-as putea gasii sa-l cumpar (sterilet Jaydess) ?Am incercat la toate farmaciile din oras si nimeni nu a auzit de el.Mi -a recomandat DR.CORINA GRIGORIU dar nu mi-a spus de unde sa-l cumpar (cu toate ca la banii din consultatie ar fi trebuit sa-l acopere).

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Alexandra spune:

  Buna seara! Astăzi am fost la ginecolog pentru a îmi monta steriletul jaydess. Totul este bine pana acum, nu am dureri si sangerez foarte puțin. Întrebarea mea este când pot avea contact sexual? Este întrebarea pe care am uitat sa o pun medicului. Acesta mi-a spus doar ca timp de 4-5 zile nu sunt protejata dar nu a vorbit de vreo restrictie. Va rog mult sa îmi Răspundeți dacă stiti. O seara buna!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 • Alexandra spune:

  Buna seara! Astăzi am fost la ginecolog pentru a îmi monta steriletul jaydess. Totul este bine pana acum, nu am dureri si sangerez foarte puțin. Întrebarea mea este când pot avea contact sexual? Este întrebarea pe care am uitat sa o pun medicului. Acesta mi-a spus doar ca timp de 4-5 zile nu sunt protejata dar nu a vorbit de vreo restrictie. Va rog mult sa îmi răspundeți dacă stiti.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Roxana spune:

  Un NU hotărât montării steriletului Jaydess. Adresa mea de e-mail este roxanamirela@yahoo.com și dacă aveți întrebări, va răspund cu plăcere. Dacă țineți la sănătatea dvs. alegeți, macar, în cunoștință de cauză! În România trebuie sa ai medicii de partea ta, ceea ce este imposibil, pentru a itenta un proces Companiei Bayer. Din păcate, nimeni nu-si risca confortul financiar pentru sănătatea româncelor. Menționez ca sunt o pacienta care a avut montat acest sterilet, pe o perioada de 8 luni, menstruația s-a oprit de tot în aceasta perioada, am luat 10 kg în greutate, mi-au apărut trei fibroame uterine, iar de când l-am dat jos, sângerez continuu și elimin cheaguri de sânge de mărimea oului de prepeliță (de o luna). Multă sănătate, doamnelor!

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Adaugă comentariul tău