Noi metode pentru depistarea Sindromului Down în primele luni de sarcină

Viitoarele mămici au la dispoziție un nou instrument pentru depistarea sindromului Down în primele luni de sarcină. Este vorba de metoda Fetal Medicine Foundation împreună cu BRAHMS KRYPTOR. Acestă metodă reprezintă standardul mondial unanim acceptat și certificat pentru screeningul biochimic de prim trimestru și îndeplinește cu succes criteriile de înaltă calitate științifică cerute de Fetal Medicine Foundation (FMF).

Părinții pot afla încă din primele luni de viață ale fătului dacă acesta prezintă risc cresut de anomalii, malformații fetale, putând astfel apela în consecință la diferite posibilități terapeutice. Dreptul la informare și evitarea unei afecțiuni care te marchează iremediabil pe viață sunt primordiale pentru orice femeie.

Durata medie de viață a unui om afectat de Sindromul Down este de 33 de ani. Costurile medicale, sociale și emoționale implicate în cazul celor afectați pot fi o povară pentru orice familie. Din păcate, în România doar câteva clinici au în dotare aparatura necesară efectuării unui test atât de necesar: Clinica Iliev din Iași, Euromaterna din Constanța, precum și  clinicile Matei Basarab și Medlife din București.

La clinicile de specialitate, se face totuși o confuzie: nu orice dublu test poate arăta sindromul Down, de aceea este necesar să se meargă la una dintre clinicile care au disponibilă metoda Fetal Medicine Foundation. “Transmitem pe această cale un apel către toate clinicile din România să introducă în gama de servicii metoda Fetal Medicine Foundation de examinare ecografică și calcul de risc bazat pe analizele de sânge (biochimia) BRAHMS KRYPTOR, familiile din țara noastră și copiii noștri având nevoie de un viitor sigur, lipsit de griji”, a declarat dr. Marius Vicea Calomfirescu, medic primar Obstetrică Ginecologie, supraspecializare în Medicină Materno-Fetală.

Importatorul BRAHMS KRYPTOR este HK&ZY Best Pharma Distribution, unic distribuitor și susținător al metodei Gold Standard pentru aparatura BRHAMS-KRYPTOR (recomandată și acreditată de Fetal Medicine Foundation, autoritatea absolută în domeniu). “Importanța acestei testări este primordială, atât pentru mamele care au trecut de un anumit prag de vârstă, cât și pentru cele mai tinere. O sarcină bine monitorizată înseamnă o familie fericită și copii sănătoși. Controlează și cele mai mici detalii! Informează-te! Apelează la medici acreditati FMF, la aparatura de screening biochimic performantă și precisa. Facem apel către toți viitorii părinți să efectueze acest dublu test BRAHMS KRYPTOR”, conchide dr. Istvan Komporaly, manager HK&ZY Best Pharma Distribution.

Adaugă comentariul tău