Mușcătura unei căpușe poate provoca o reacție alergică întârziată

Mușcătura unei căpușe poate provoca o reacție alergică întârziată, amenințătoare de viață la consumul de carne de vacă sau alt mamifer , conform unui articol publicat în Journal of General Internal Medicine. Noul sindrom se manifestă prin prurit(mâncărime) la 3- 6 ore de la consumul de carne și nu la 1 oră cum se manifestă de obicei o alergie. A fost confirmat inițial în sud estul SUA acolo unde trăiește specia de căpușă incriminată . Până în prezent specialiștii au relatat 3 cazuri în care a apărut alergie severă după consumul de carne.

Mușcătura căpușei produce  anticorpi de tip imunoglobuline E( IgE )împotriva unui carbohidrat care se găsește în carnea de mamifer( carnea de pește curcan sau pui nu este incriminată) și singurul mod de prevenire  după mușcătură este oprirea consumului de carne .

Citește și Pericolul din natură: Boala Lyme

Adaugă comentariul tău