Motivaţia, cheia către un IQ ridicat

Testele de inteligenţă sunt atât o măsură a motivaţiei, cât şi a capacităţii mentale.

Astfel, pentru a ne putea mândri cu un coeficient de inteligenţă ridicat este nevoie şi de  inteligenţă dezvoltată, şi de motivaţie serioasă, sunt de părere specialiştii americani, care subliniază că un deficit al unuia dintre cei doi factori nu asigură un IQ peste medie.

Nici stimulentele  nu sunt de neglijat atunci când vine vorba despre creşterea coeficientului de inteligenţă, însă, aşa cum susţin cercetătorii Universităţii Pennsylvania, aceasta este valabilă numai în cazul indivizilor al căror IQ este relativ scăzut.

Pentru a observa cu exactitate care este impactul motivaţiei asupra rezultatelor testelor de inteligenţă, dar şi pentru a face pronosticuri cât mai apropiate de adevăr cu privire la evoluţia inteligenţei şi a performanţelor de-a lungul vieţii, specialilştii au ţinut sub observaţie un grup de 250 de băieţi din adolescenţă şi până când aceştia au ajuns la maturitate.

Una dintre concluziile cercetării a fost aceea că “ a te baza pe scorurile IQ pentru a măsura gradul de inteligenţă a unei persoane poate fi uşor exagerat şi nu relevă întodeauna realitatea”.

“Viaţa este în permanenţă un test de inteligenţă”, sunt de părere specialiştii.

Scris de Alina Dan

Adaugă comentariul tău