Mic succes: românii se lasă de fumat

Peste 35.000 de fumători s-au lăsat de fumat cu ajutorul programului național Stop Fumat. De asemenea, peste 70.000 de persoane, care şi-au dorit să renunţe la tutun, au beneficiat de consiliere şi tratament gratuit.

Conform ultimului raport GATS realizat în 2011, în România, fumatul a ucis peste 33.000 de persoane anual, 70% dintre acestea cu vârste cuprinse între 35 şi 69 de ani.  Unul din patru decese a avut loc înaintea vârstei de 35 ani şi a fost cauzat de boli în legătură cu fumatul. Prevalenţa totală a fumatului în România este de 26,7% (4,85 milioane locuitori).

Anual, în toată lumea, tutunul cauzează moartea a peste 6 milioane de oameni  dintre care peste 5 milioane sunt fumători şi foşti fumători. Tabagismul reprezintă cea mai frecventă cauză de deces din lume care poate fi prevenită.

Cu toate acestea, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, tabagismul ucide în lume 6 milioane de oameni, anual, dintre care aproximativ 600.000 sunt fumători pasivi.

Numărul victimelor tabagismului este în creştere, astfel că Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în anul 2030 aproximativ 8 milioane de oameni vor muri anual din această cauză.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău