Medicamente pentru bolnavii de cancer. Ministerul Sănătăţii va încheia protocol de colaborare cu Antibiotice Iași și Unifarm

Ministerul Sănătăţii va încheia un protocol de colaborare cu SC Antibiotice SA Iaşi şi cu CN Unifarm SA pentru achiziţia medicamentelor oncologice care nu se găsesc pe piaţa românească, asftel încât să poată fi eliminate disfuncţionalităţile în tratamentul pacienţilor cu afecţiuni oncologice.

În acest sens, ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli a avut o primă discuţie cu reprezentanţii celor două societăţi. “Astăzi, vom transmite către unităţile sanitare din toată ţara o adresă prin care le solicităm să ne comunice în cel mai scurt timp necesarul pentru un an de medicamente oncologice ieftine, cele pe care nu le găsesc pe piaţa românească. În baza acestor raportări, cele două societăţi vor demara procedura de achiziţie pentru nevoi speciale. Medicamentele vor fi livrate către spitale în baza unor contracte ferme cost-volum încheiate între societăţile comerciale şi unităţile sanitare”, a declarat ministrul Sănătăţii,  Ladislau Ritli.

Ministerul Sănătăţii  a identificat un număr de aproximativ 34 de  medicamente care fac parte din protocoalele terapeutice, în special cele oncologice, dar care au un prețfoarte mic și nu prezintă interes comercial din partea furnizorilor, creînd difuncţionalităţi în asigurarea schemelor de tratament.

 

Adaugă comentariul tău