Mâncarea se coace pe bloguri

Blogurile culinare sunt la mare căutare în epoca internetului. Reţele postate online s-au transformat în poveşti aromate şi frumos asezonate cu fotografii îmbietoare. La o simplă căutare pe Google ţi se deschid numeroase bloguri care mai de care mai apetisante: Radu Popovici – reteteleluiradu.ro, Teo Rogobete- teo’s kitchen, Cristina Mazilu – mazilique.ro,  Viorel Copolovici – pranzuldincaserola.ro, Florin Itu – Crazy Mother Cooker, Monica Roşu – Foodiefamily.ro, Farfuridi.ro, administrat de colega noastră de la Adevărul, Raluca Moisă, şi altele, şi altele.

Reţete şi nu numai

Cititorii nu sunt chinuiţi cu reţete complicate, dimpotrivă. Sunt bunătăţi uşor de făcut. De exemplu, Adi Hădean, care are cont şi pe Facebook e celebru pentru reţetele lui fără secrete. Împărţit cam ca o carte de bucate pe blogul său găsim USCĂTURI, DULCIURI, ZEMOASE, dar şi ZICERI.

„Trend, modă, spuneţi-i cum vreţi, cert e un lucru: încet dar sigur construim o “autostradă” gustoasă, plină de informaţii gustoase şi folositoare pe care sunteţi invitaţi să circulaţi fără limită de viteză”, scrie Adi Hădean despre moda blogurilor culinare.

Mâncarea promovată de bloggeri e cât se poate de sănătoasă.

Spaghete cu ţelină şi sos de roşii

„Este o reţetă simplă şi gustoasă, care foloseşte ingrediente tipic mediteraneene. Nu este foarte rapidă, dar compensează prin gust şi aromă. Vegetarienii pot renunţa la brânză Parmesan. În loc de ţelină se pot folosi rondele de vinete prăjite, iar carnivorii pot înlocui ţelina cu 8 felii subţiri de bacon (fără şorici), prăjit şi apoi tocat mărunt”, sună una dintre reţele lui Radu Popovici. Poftă bună!

De la Farfuridi până la Dollo

Blog de jurnalist cu experienţă, Le Chef(a) ne poartă, într-un stil ce uneori se aseamănă cu acela al lui Păstorel Teodoreanu, prin toate bucătăriile lumii şi ne pune pe masă, din fericire, reţete fără fason dar cu gust. De la iahnie de fasole şi orez cu lapte, până la pere în vin cu miere şi gorgonzola, bucatele te fac să savurezi.

Dollores este şi ea jurnalist, dar „freelăcnioaică”, aşa cum ea însăşi îşi spune, iar pe blogul ei, dollo.ro, se găseşte o secţiune – „Reţete de la mama”. 100% româneşti, cu poze care surprind pas cu pas etapele gătirii, bucatele mamei lui Dollores sunt sănătoase, numai homemade, dar nu întotdeauna prietenoase cu silueta. Reţeta care ne-a atras atenţia, „Rulada împăcării Tanţei cu Ghiţă”. Bombă calorică, ce-i drept, dar merge la un ospăţ românesc, doar profesorul Ceccardi Rinaldo a observat bine că românii mănâncă după pofta inimii.

Faptul că blogurile culinare sunt un real succes este demonstrat de numărul mare de accesări din fiecare zi, de miile de like-uri primite pe Facebook, dar şi de reclama care le împânzeşte.

Aşa că, mâncarea sănătoasă se coace cel mai bine pe şi de pe bloguri.

Adaugă comentariul tău