Magneziul reduce riscul de accidente vasculare cerebrale

Magneziul din dieta zilnică poate reduce riscul de accidente vasculare cerebrale ischemice, relevă un nou studiu realizat de un grup de experţi de la Institutul Karolinska din Suedia, nefiind vorba de suplimente alimentare, ci de alimente bogate în acest element, precum legumele cu frunze verzi, nucile, leguminoasele.
În cadrul acestui studiu, grupul de cercetători suedezi a analizat datele privind starea de sănătate a circa 250.000 de persoane din SUA, Europa şi Asia, constatând o incidenţă scăzută de accidente vasculare cerebrale la persoanele care au consumat alimente bogate în magneziu.

Astfel, oamenii de ştiinţă au calculat că 100 de miligrame de magneziu suplimentar pe zi pot reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic cu 9%. Nevoia zilnică de magneziu pentru bărbaţi este estimată la 400 miligrame, iar în cazul femeilor la 300 de miligrame.

Femeile însărcinate, persoanele cu un sistem imunitar slăbit şi cele vulnerabile în faţa afecţiunilor cardiovasculare au nevoie de cel puţin 450 miligrame de magneziu pe zi.

Adaugă comentariul tău