Lucrezi în schimburi? Atenție la afecțiunile ce pot apărea

Munca în schimburi este asociată cu creșterea riscului pentru infarct miocardic și accident cerebral ischemic după cum arată un nou studiu publicat în BMJ. Aceasta înseamnă că persoanele care muncesc în afara orelor obișnuite de la 9 la 5, ar trebui să fie foarte atente la sănătatea lor și să-și monitorizeze tensiunea arterială, nivelul glucozei și al colesterolului, respectiv circumferința abdominală. Ei ar trebui să recupereze somnul pierdut și, de asemenea, să aibă o dietă sănătoasă, obiectiv de obicei dificil de atins.

Lucrul în schimburi de noapte a fost asociat cu o creștere de până la 40%  a riscului de evenimente coronariene, dar nu s-a asociat cu mortalitatea mai crescută. Specialiștii au remarcat că muncitorii în schimburi suferă mai frecvent de hipertensiune, hiperlipemie, obezitate și diabet – afecțiuni care reprezintă principalii factori de risc cardiovascular.

Întrebarea care se pune este dacă munca în schimburi este o altă manifestare a unui stil de viață nesănătos sau există și alte mecanisme care conduc la afectarea cardiacă.

Adaugă comentariul tău