Liposucţia bate mărirea de sâni

O cercetare publicată la începutul lunii august de International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) arată că măririle de sâni nu mai ocupă primul loc în topul celor mai populare intervenţii estetice. Liposucţia este în frunte. Pe locul doi mărirea de sâni, apoi liftingul pleoapelor, rionoplastia (remodelarea nasului) şi abdominoplastia.

Cele cinci intervenţii reprezintă 66% dintre toate operaţiile estetice.

Cercetarea a fost realizată pe medici plasticieni din 25 de regiuni şi ţări, ce reprezintă 75% dintre intervenţiile din toată lumea în 2009. În Statele Unite se fac cele mai multe operaţii estetice. Aici au fost peste trei milioane de intervenţii. Urmează Brazilia, India, China, India şi Mexic. Canada ocupă locul 16, cu peste 216.000 de intervenţii şi se clasează între Franţa (pe locul 14) şi Regatul Unit (pe locul 18).

ISAPS a numărat 30.000 de plasticieni în cele 25 de state şi regiuni. Sunt 5.700 în Statele Unite, adică unul la 53.800 de persoane. În Regatul Unit este un chirurg plastician la 224.000 de oameni, iar în China unul la 311.000.

Frumuseţe pe muchie de cuţit sau nu

În aceeaşi cercetare se mai arată numărul intervenţiilor non-chirurgicale realizate de plasticieni a depăşit, e drept cu puţin, numărul operaţiilor chirurgicale.

Injecţiile cu Botox sau Dysport sau cu acid hialuronic (tratamente antirid), epilarea cu laser ori transferul de grăsime dintr-o partea în alta a corpului unui pacient sunt cele mai populare, potrivit ISAPS, notează Cyberpresse.

Nu-i de mirare că intervenţiile nonchirurgicale reprezintă peste 50% dintre toate intervenţiile de anul trecut. Această tendinţă, spun autorii studiului, arată progresul înregistrat în chirurgia estetică şi dorinţa de a recurge la tratamente mai puţin costisitoare.

Adaugă comentariul tău