Leziunile pulmonare mamare, tratate fără intervenţie chirurgicală

Conform statisticilor, cancerul mamar este a doua cauză de mortalitate la femei, după cancerul pulmonar. La nivel global la fiecare 3 minute, undeva pe glob, o femeie este diagnosticată cu cancer de sân; 30% dintre toate formele de cancer apărute la femei sunt reprezentate de cancerul mamar; 1 din 8 femei riscă să dezvolte cancer de sân; 180.000 cazuri noi sunt diagnosticate în fiecare an; 40.000 femei mor anual datorita acestei afecţiuni.

 

În România sunt diagnosticate cu cancer mamar anual 5600 femei. Sub 10% dintre pacientele noi ajung sa fie diagnosticate într-o fază incipientă, care asigură supravieţuirea maximă.

 

În acest context deloc optimist, MedLife aduce, în premieră, o nouă metodă modernă de tratament care permite explorarea şi tratarea formaţiunilor tumorale mamare în regim de ambulatoriu, fără internare şi fără anestezie generală – Ecografia Intervenţională a tumorilor mamare prin sistemul Encor-Senorx.

 

Sistemul Encor-Senorx  foloseşte tehnica de secţionare şi vacuum-aspiraţie a tumorilor mamare, şi permite îndepărtarea parţială (biopsierea leziunilor mamare) sau totală a formaţiunilor patologice mamare cu sau fără expresie clinică (leziuni palpabile sau nepalpabile, dar cu expresie ecografică).

 

Comparativ cu chirurgia deschisă, care se desfăşoară în sala de operaţie, necesită anestezie generală şi implică o incizie de cel puţin 2 centimetri, noua procedură implică o incizie minimă, de 3-5 milimetri, care se poate efectua în cabinetul medical, cu anestezie locală si ghidaj ecografic. Recuperarea este imediată, iar cicatricea internă şi externă este minimă. Procedura se încheie cu plasarea unui reper ceramic la nivelul locului de excizie. Acesta are un rol foarte important în urmărirea ulterioară a pacientei, putând fi identificat ecografic, mamografic şi prin rezonanţă magnetică.

“Având în vedere tendinţa de creştere în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer mamar, considerăm că prin lansarea acestei proceduri mai facem un pas în lupta cu această “boală a secolului” şi aducem o serie de avantaje pacienţilor. Astfel, fără ca să mai fie nevoie de internare, fără a produce cicatrici externe sau în interiorul sânului, doar cu anestezie locală şi sub ghidaj ecografic, putem explora şi trata printr-o procedură minim invazivă tumorile mamare chiar în ambulatoriu într-un timp scurt şi eficienţă sporită”, a declarat Dr. Mihai Ciochinaru, director medical MedLife.

Ecografia intervenţională a tumorilor mamare prin sistemul Encor-Senorx vine să completeze seria de proceduri şi intervenţii chirurgicale, parte a unui program complex privind evaluarea şi tratarea cancerului mamar, disponibil în MedLife. Astfel, programul cuprinde de la proceduri de diagnostic şi tratament, până la intervenţii complexe de reconstrucţie a sânului: screeningul ecografic pentru femei până la vârsta de 40 ani, screeningul mamografic pentru femei peste 40 – 45 ani; ecografia cu substanţă de contrast pentru o acurateţe mai mare în procesul de diagnosticare şi urmărire a tumorilor mamare; excizii sectorale simple, ghidate ecografic sau cu reper metalic, mastectomii, intervenţii pentru reconstrucţia cu ţesuturi antologe şi/ sau implant de silicon, intervenţia pentru reconstrucţia după sectorectomii largi, cu lambouri musculo – cutanate, tratamentul chirurgical al asimetriilor mamare în contextul procesului reconstructiv, reconstrucţii micro – chirurgicale de sân.

Adaugă comentariul tău