Leocoplastul care dispare de pe rană la vindecare

De multe ori, leucoplastul este imposibil de desprins de pe rană. Lipit de piele, micul pansament care ar trebui să ajute la vindecare ajunge să provoace dureri. Vestea bună este că leucoplastul biodegradabil nu va mai trebui desprins, ci va dispărea singur, relatează 7sur7.be.

Noul leucoplast este produs pe bază de amidon şi este dezvoltat de cercetători americani. El se descompune şi se transformă în glucoză, element pe care corpul îl poate absorbi fără niciun pericol. 

Oameni de ştiinţă de la Universitatea Penn State au studiat un procedeu de transformare a amidonului în fâşii fine, bază pentru pansamente. ”Există multe aplicaţii pentru fibrele din amidon. Se găsesc din abundenţă şi sunt ieftine. În plus, sunt uşor biodegradabile”, spune Lingyan Kong, unul dintre cercetătorii care au participat la proiect.
Amidonul nu se dizolvă complet în apă, ci se transformă mai degrabă într-un fel de gel. Pentru a rezolva problema, cercetătorii au adăugat un solvent care să ajute amidonul să se dizolve, fără să-i distrugă structura moleculară. Ei au folosit apoi un dispozitiv de etirare pentru a transforma soluţia de amidon în fibre.

Leucoplastul şi alte pansamente pe bază de amidon s-ar putea cumpăra în curând din farmacii.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău