Legumele și fructele îi ajută pe fumători să renunțe la viciu

Fumătorii care consumă mai multe fructe și legume sunt mai predispuși să renunțe la fumat și să rămână abstinenți o perioadă mai mare de timp, arată noi studii.

Cercetătorii de la Universitatea din Buffalo din New York au aflat că cei care au consumat fructe si legume de cel puțin 4 ori pe zi erau de trei ori mai predispuși să nu mai fumeze după o perioada de urmărire de 14 luni. Aceștia au manifestat și un grad mai mic de dependență de nicotină : fumau mai puțin de 20 de țigări pe zi, puteau să nu fumeze timp de 30 de minute cât aveau altă activitate, aveau scoruri mai bune pe scala care măsoară Sindromul dependentei de nicotină. Persoanele care consumă fructe și legume ar putea fi mai preocupate de sănătatea lor și renunțarea la fumat ar putea fi considerată un obiectiv pentru atingerea unui stil de viața sănătos.

Medicii trebuie sa fie interesați de dependența de fumat a pacienților, să le propună alternativa de renunțare și să-i sprijine pe orice cale în demersul lor. Consumul de fructe și legume, când există nevoia imperioasă  de a fuma , ar putea în timp reduce dependența de țigări.

Adaugă comentariul tău