Legăturile dintre gena ”războinică” a bărbaților și cea a ”fericirii” a femeilor

Gena ‘războinică’ a bărbaţilor pare să fie una şi aceeaşi cu gena ‘fericirii’ la femei, conform unui nou studiu  publicat în ultimul număr al revistei Progress in Neuro-Psychopharmacology & Biological Psychiatry.

Cercetătorii care au lucrat la acest studiu au ajuns la concluzia că o anumită formă a genei le asigură femeilor stări plăcute, însă nu are acelaşi efect şi asupra bărbaţilor. Mai mult decât atât, se pare că această genă este legată de comportamentul agresiv al bărbaţilor.

În cadrul studiului, cercetătorii au examinat modul în care această genă se manifestă la 193 de femei şi 152 de bărbaţi. Ei au ţinut cont, de asemenea şi de gradul de fericire autoevaluat de către subiecţi.

Cercetătorii au descoperit faptul că femeile care deţineau cel puţin o copie a acestei forme a genei erau mult mai fericite decât femeile care nu deţineau deloc această formă a genei. În cazul bărbaţilor nu s-au identificat diferenţe în ceea ce priveşte nivelul de fericire, în funcţie de existenţa acestei forme a genei.

În schimb prezenţa acestei gene a fost legată de anumite aspecte negative, cum ar fi alcoolismul, agresivitatea şi comportamentul antisocial fiind  posibil ca efectele benefice ale acesteia pentru bărbaţi să fie mult diminuate sub acţiunea testosteronului.

Adaugă comentariul tău