Legătura dintre alăptat și somnul unui bebeluș

Bebelușii care sunt hrăniți la sân se trezesc mai des noaptea și au un somn mai fragmentat decât cei hrăniți cu biberonul, dar aceste dereglări se rezolvă în timp, conform  unor cercetări ale Academiei Americane de Pediatrie. Aceste probleme cu somnul se stabilizează și până la 6 luni, sugarii exclusiv hrăniți la sân au aceleași manifestări de somn( adormitul, durata somnului)  ca și ceilalți sugari.

Mamele care alăptează nu ar trebui sa fie îngrijorate în legătură cu instalarea unor tulburări ale  somnului pe termen lung . S-ar putea ca unele probleme  să existe la început , mama și copilul sa aibă parte de mai puțin somn, dar aceste lucruri se vor normaliza, asigură specialiștii.

Într-un studiu la care au participat 89 de mame care își alăptau exclusiv sugarii și 54 de mame ai căror copii erau hrăniți cu biberonul, au fost completate chestionare cu privire la somnul copiilor la vârsta de 3, 6, 9  12 luni. S-a arătat că la început sugarii care erau alăptați se trezeau de  mai multe ori pe noapte, dormeau mai mult in patul părinților și ziua dormeau de mai multe ori iar aceste diferențe au persistat și 3 luni mai târziu. Dar după 6 luni aceste probleme au dispărut .

Specialiștii încurajează alăptatul și îi liniștesc pe părinții care își fac probleme în legătură cu trezirile prea dese ale sugarilor lor, asigurându-i că după vârsta de 9 luni vor avea din nou parte de somn în casă.

 

Adaugă comentariul tău