La un pas de îngheț. Sfaturi pentru vreme rece

În această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, trebuie să ascultați sfatul medicilor, să evitați deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respectați regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor. Consumul de alimente bogate în proteine reprezintă un mare avantaj în această perioadă, la fel și consumul de fructe și legume.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate -căciuli, mănuși, fulare etc. Trebuie evitată  expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea, de urgență a unui medic).
Atenție, în mijloacele de transport în comun pentru că de aici puteți contracta foarte multe boli. Spălați-vă foarte bine pe mâine odată ajunși la destinație.

Este recomandat ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. De asemenea, trebuie evitat consumul bauturilor alcoolice și accelerat consumul de apă și ceaiuri calde.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor. Evitați situațiile în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitați transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Adaugă comentariul tău