Începe eliberarea de rețete electronice

De astăzi, intră în funcțiune cu titlu experimental, sistemul electronic de prescriere a medicamentelor. Reţelete electronice vor fi eliberate, cel puţin până la finalul acestui an, în paralel cu cele clasice şi vor deveni obligatorii din iulie, potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

”Prescrierea electronică intră în funcţiune la 1 iulie. Medicii ar putea da reţete în acest sistem începând cu acea zi, însă nu vor fi obligaţi, pentru că e nevoie de dotări. Devine obligatorie însă introducerea datelor din reţete în sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a declarat pentru Evenimentul Zilei Dorin Ionescu, fostul director general al CNAS.

Cum se utilizează noul tip de rețetă? Similar cu o factură, am spune. Medicul va printa rețeta pe o foaie A4. Pe rețetă va exista un cod de bare necesar scanării într-o farmacie. Cu rețeta primită de la medic, asigurații pot merge în farmacii pentru a-și ridica tratamentul. Dacă medicul nu are conexiune la internet atunci când dă reţe¬ta, o poate printa şi pacientul merge cu ea la farmacist şi va fi introdusă mai târziu în sistem.

Adaugă comentariul tău