Redistribuirea personalului medical, etapa a patra

Ministerul Sănătăţii (MS) şi-a anunţat astăzi decizia de prelungire cu încă o săptămână a redistribuirii personalului medico-sanitar din cele 67 de unităţi sanitare reprofilate.

Astfel, începând de mâine, 6 mai, va începe cea de-a patra etapă de redistribuire, ministerul urmând să publice pe pagina sa de internet, www.ms.ro, lista posturilor care au rămas vacante în urma derulării celor 3 etape de redistribuire.

În zilele de marţi, 10 mai, şi miercuri, 11 mai, personalul medico-sanitar va putea depune opţiunile la sediile direcţiilor de sănătate publică, iar redistribuirea propriu-zisă va fi realizată de către direcţiile de sănătate publică în datele de 12 şi 13 mai 2011.

“Etapa a IV-a este şi ultima, de aceea vă rog să aveţi mare atenţie, astfel încât cei interesaţi să poată fi redistribuţi. După această etapă, casele de asigurări de sănătate vor putea să rectifice şi să suplimenteze bugetele unităţilor sanitare care au preluat personal de la spitalele reprofilate”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Ministrul a subliniat că vor fi urmate aceleaşi criterii de repartiţie ca şi în cazul celorlalte trei etape:

  • Vechimea în funcţie
  • Cariera profesională desfăşurată până în prezent (punctajul primit de angajat)

Până în prezent, peste 80% din personalul medico-sanitar din unităţile reprofilate a fost redistribuit.

Mai sunt de redistribuit 722 de persoane, din care 123 medici.

 

Adaugă comentariul tău