În luna martie, femeile își testează gratuit auzul

În luna martie, Fundatia „Europa, Țara Mea” și Clinica Audio-Optica lansează campania „Mărțișor pentru ureche”,  pentru testarea gratuită a auzului. Campania se desfășoară în mai multe orașe din țară.

Testarea gratuită încurajează femeile din România să aibă o mai mare grijă de sănătatea urechii, deoarece pierderea auzului poate afecta negativ aproape fiecare aspect al vieții, de la performanța în carieră,  până la relațiile personale.

Studiile relevă faptul că procentul de femei care dezvoltă probleme de auz este în creștere, această afecțiune fiind una din cele mai neglijate probleme de sănătate la ora actuală. În mod surprinzător, marea majoritate a medicilor generaliști nu își întreabă pacienții la controalele de rutină și despre problemele de auz, în ciuda faptului că acest simț este esențial pentru a putea înțelege recomandările medicale.

Mai mult, femeile – în special cele tinere – sunt reticente când este vorba de a se trata pentru pierderea auzului, fapt ce le face predispuse la depresii și alte probleme emoționale, care pot avea un impact negativ asupra calității vieții. Inițiativa „Mărțisor pentru ureche” își propune să le ajute pe femei să facă pașii necesari îmbunătățirii stării fizice și mentale, respectiv reducerea riscurilor de apariție a bolilor specifice.

 

Campania “Martisor pentru ureche” va avea loc în următoarele centre teritoriale: București, Brașov, Buzău, Bacău, Iași, Craiova, Deva, Cluj, Slatina și Ploiești. Deoarece numărul de solicitari poate fi mai mare decât capacitatea cabinetelor, toate cele interesate pot face programări la numarul de telefon: 021-305.72.51.

Testarea gratuită se va face în cabinetele de audiologie ale Clinicii Audio-Optica, dotate cu aparatură de ultimă generație, iar examinarea va consta într-o serie de investigații precum audiograma tonală, audiograma vocală etc. Vizitatoarele vor beneficia inclusiv de interpretarea rezultatelor, primind cea mai eficientă soluție pentru rezolvarea problemelor lor.

Adaugă comentariul tău