Gratuit, testul de compatibilitate genetică

Human Leucocyte Testing (testarea tiparului leucocitar uman) este absolut necesară în cazul unui transplant pentru unul dintre membrii familiei, altul decât copilul însuși (pentru acesta din urmă compatibilitatea este sigură în proporție de 100%).

Stem SURE, banca daneză de celule stem, oferă începând de astăzi, pentru pacienții săi, prezenți și viitori, în mod gratuit, testarea HLA a compatibilității genetice. Testarea HLA este cea mai importantă metodă prin care afli dacă ești compatibil genetic cu celulele stem ale copilului tău. Costul unei testări HLA complete poate ajunge până la 1.500 Euro.
Astfel, dacă un parinte sau un frate este depistat cu leucemie, el trebuie să știe dacă este compatibil cu proba de sânge placentar stocată și, prin urmare, dacă o poate folosi.

Testarea și identificarea compatibilității profilului genetic al părintelui/fratelui cu proba de celule stem, stocată în cadrul băncii daneze a Stem SURE, scade în mod considerabil riscul apariției GVHD (graft versus host disease) „boala de reject a grefei versus gazdă” cunoscută popular ca reacția de respingere a transplantului, ce poate duce de la complicații majore până la decesul persoanei care a primit transplantul, aceasta argumentând încă o dată importanța acestei testări.

Un comentariu

 • Ramona spune:

  Bună seara . As dori sa fac și eu teste LHA . Pentru a vedea dacă eu și soțul meu avem probleme de compatibilitate. Am 6 sarcini oprite în evoluție la 5- 6 săptămâni. Cineva ne a îndrumat sa facem acest test. A spus ca în caz ca sunet foarte compatibili nu vom putea face un copil niciodată. Va rog mult sa mi dați un răspuns. Mulțumesc anticipat.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +2 (from 2 votes)

Adaugă comentariul tău