Fără wireless în școli

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut să nu fie folosit în școli wireless-ul, inclusiv Wi-Fi, din cauza riscului potenţial de dezvoltare a unor boli la copii. Conform literaturii de specialitate, Wi-Fi este numele unei tehnologii wireless (fără fir) populare folosită pentru funcționarea telefoanelor  mobile, jocurilor video şi altora, tehnologie înglobată în aproape toate PC-urile moderne şi majoritatea consolelor de jocuri.

Într-un comunicat, OMS menţionează că datele ştiinţifice disponibile sunt insuficiente pentru a respinge posibilitatea unor efecte adverse ale reţelelor fără fir asupra sănătăţii copiilor şi adolescenţilor.

În prezent se desfășoară studii in vitro pe șoareci pentru a studia efectele câmpului electromagnetic asupra celulelor neurale (precursoare ale sistemului nervos) ale embrionilor. O colaborare a cercetătorilor din Italia și Franța adună date din studii in vitro pe animale, cu privire la efectul semnalului WiFi asupra sistemului imun și asupra glandei tiroide.

Experţii organizaţiei consideră că sistemul Wi-Fi şi alte sisteme fără fir generează o sarcină electromagnetică suplimentară asupra organismului sensibil al copilului. Din acest motiv, experţii recomandă să se renunţe la reţelele fără fir în şcolile în care sunt încadraţi copii sub 18 ani.

Adaugă comentariul tău