Fă-ți gratuit ecografia mamară în clinicile Gral Medical din toată țara

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a lansat campania “Nu am făcut destul”.  Campania este una socială, menită să informeze femeile cu privire la cancerul la sȃn și să le responsabilizeze pe acestea prin efectuarea de controale periodice.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a lansat, luna aceasta , campania de informare și responsabilizare cu privire la cancerul mamar “Nu am făcut destul”, cu mesajul “Ajută-ne! Mergi la control!”. Aceasta este o campanie socială adresată tuturor femeilor din Romȃnia. Pe durata campaniei, femeile vor putea efectua ecografii mamare gratuite, în centrele Gral Medical din Ploiești, Pitești, Craiova, Focșani și București. De asemenea, pacientele care se programează, pentru această ecografie gratuită, pe perioada campaniei, o pot efectua și după terminarea campaniei, pȃnă la sfȃrșitul anului 2011. Programările se pot face online pe site-ul www.invingemcancerul.ro sau la centrele Gral Medical din întreaga ţară.

Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer întȃlnită la femei și, din păcate, tot mai multe femei, din ce în ce mai tinere trec prin această experienţă. Cancerul mamar înregistrează, în Romȃnia, o incidenţă de 7.929 de cazuri noi pe an și o mortalitate de 3.101 de decese anual (Globocan 2008). Cancerul mamar este curabil dacă este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele și simptomele cancerului mamar, să înveţe să se automonitorizeze, și, în cazul în care observă unele dintre aceste simptome, să se prezinte la medic cȃt mai repede, pentru un consult de specialitate. Făcȃnd acest lucru la timp, se poate evita agravarea bolii, ceea ce crește considerabil șansele de vindecare.

Orice femeie poate preveni apariţia cancerului mamar printr-o alimentaţie sănătoasă, avȃnd un mod de viaţă activ, limitȃnd consumul de alcool și tutun, precum și fiind foarte atentă la toate schimbările care apar la nivelul sȃnilor.

Adaugă comentariul tău