Euthyrox a dispărut din farmacii

Persoanele care suferă de afecţiuni ale glandei tiroide se confruntă de mai bine de o lună cu o problemă – lipsa medicamentului Euthyrox din farmacii.

 

În Bucureşti, medicamentul lipseşte de mai bine de două săptămâni, farmaciştii susţinând că motivul cel mai probabil este sistarea importului. Aceeaşi situaţie o regăsim şi în câteva farmacii din judeţul Constanţa, dar şi la Braşov sau Târgovişte, dar, potrivit celor se la ziare.com, şi în Hunedoara.

La finalul lunii octombrie, importatorul medicamentului, CHIMIMPORTEXPORT-PLURIMEX, îşi anunţa pe site-ul oficial decizia de a suplimenta stocurile de Euthyrox:

 

Vă facem cunoscut că având în vedere cererea neobişnuit de mare pentru acest medicament am luat măsura suplimentării cantităţilor achiziţionate şi distribuite în teritoriu pentru a putea satisface necesităţile actuale.
Medicamentul Euthyrox este disponibil in cantităţi suficiente şi nu există discontinuităţi în aprovizionarea lui.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la tel 021.211.85.68, 021.210.76.87, 021.210.44.69 sau e-mail: office@chimimport.ro

Realitatea îi contrazice însă pe importatori.
Medicamentul Euthyrox este fabricat de compania Merck KGaA din Germania şi are ca susbstanţă activă tiroxina, un hormone tiroidian sintetic, indicat în tratamentul hipotiroidismului. Se foloseşte, de asemenea, în tratarea guşei polinodulare, guşei eutiroidiene şi  în terapiile diferenţiate ala cancerului tiroidian.

Bolnavii de tiroidă care întrerup tratamentul, chiar şi pentru o perioadă mai scurtă, în cazul celor în care afecţiunea este în stadiu avansat, sunt în pericol de ajunge la dereglări hormonale, tulburări de ritm cardiac şi alte afecţiuni care le pot pune chiar şi viaţa în pericol.

Scris de Alina Dan

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău