Este oficial! Banii pot cumpăra fericirea

Vechea zicală s-a adeverit științific. Se pare că banii pot cumpăra fericirea până la urmă, iar preţul nu este nici foarte mare. Un venit anual pe gospodărie de 50.000 de dolari este suficient pentru a oferi un sentiment de fericire şi de satisfacţie a vieţii membrilor unei familii, se arată într-un ultim studiu efectuat de cercetători și citat de Agerpres. Studiul este bazat pe intervievarea telefonică a 1.235 de cetăţeni americani cu vârsta mai mare de 18 ani.

Pentru a ajunge la această valoare cât se poate de concretă, cercetătorii de la Marist Institute for Public Opinion din cadrul Marist College le-au cerut respondenţilor unui chestionar să-şi precizeze nivelul de satisfacţie în ceea ce priveşte o serie de categorii precum: familie, securitatea zonei în care locuiesc, condiţiile în care locuiesc, viaţa spirituală, sănătate, viaţa socială, locul de muncă, programul zilnic, timpul liber, ş.a.m.d.

Apoi persoanele chestionate au fost rugate să-şi precizeze venitul anual pe gospodărie. Cercetătorii au aflat astfel că un venit anual de 50.000 de dolari reprezintă un important punct de cotitură în ceea ce priveşte gradul de satisfacţie al vieţii.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău