Educaţia, fructele şi legume ţin demenţa departe

În Marea Britanie, 800.000 de oameni, cei mai mulţi vârstnici şi jumătate diagnosticaţi cu Alzheimer,  suferă de demenţă, ce duce la pierderea memoriei şi confuzie în gândire.

Un studiul efectuat recent, pe un aproximativ 1.500 de persoane, a demonstrat că un nivel ridicat de educaţie ar putea duce la reducerea numărului cazurilor de demenţă cu 18% în următorii şapte ani, notează BBC, potrivit Mediafax. Studiul face creierul mai flexibil şi îl ajută să lupte împotriva simptomelor Alzheimer.

De asemenea, rezultatele cercetării mai arată că eradicarea diabetului şi depresiei şi creşterea consumului de fructe şi legume duc la o scădere cu 21% a cazurilor de demenţă descoperite recent. Eliminarea depresiei are cea mai mare contribuţie, reduce cu peste 10% cazurile de demenţă. Cu toate acestea, legătura dintre depresie şi demenţă nu este clară pentru autorii studiului, publicat în British Medical Journal.

La studiu au participat 1.433 de oameni, cu vârste de peste 65 de ani, care locuiesc în sudul Franţei şi care au fost recrutaţi între 1999 şi 2001. Subiecţilor le-au fost aplicate teste cognitive la începutul studiului şi apoi la intervaluri de doi, patru şi şapte ani. De asemenea au fost luate în considerare starea de sănătate, cazurile de boală din trecut, nivelul de educaţie, veniturile, regimul alimentar, consumul de alcool şi fumatul, notează aceeaşi sursă.

Adaugă comentariul tău