Diureticele atenuează autismul

Un diuretic ar putea atenua severitatea unor tulburări de autism, potrivit unui studiu al cercetătorilor  francezi de la Inserm (Institutul naţional de sănătate şi cercetare medicală).

Testul a fost efectuat pe un eşantion de 60 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani, bolnavi de autism şi cu sindromul Asperger. Copiii au primit, prin tragerea la sorţi, timp de trei luni, fie diuretic (1mg de bumetanid pe zi) pentru a reduce nivelurile de clor din celule, fie un placebo.

Copiii au fost monitorizaţi timp de patru luni, în ultima lună neprimind nici un tratament. Severitatea tulburărilor autiste la copii a fost evaluată la începerea testului şi la finalul tratamentului, adică după 90 de zile şi o lună de la încheierea acestuia.

Deşi nu este curativ, acest tratament antrenează, pentru trei sferturi din copiii trataţi, o diminuare a severităţii tulburărilor autiste, potrivit cercetătorilor de la Institutul francez. La încetarea tratamentului, unele tulburări au reapărut.
Chiar dacă nu poate vindeca boala, diureticul diminuează severitatea tulburărilor autiste la majoritatea copiilor. Ca exemplu, specialiştii au menţionat ameliorarea atenţiei şi a contactului cu lumea. Potrivit părinţilor acestor copii, aceştia sunt mai prezenţi.

Cercetătorii au depus o cerere de autorizare pentru a face un test în mai multe centre la scară europeană în vederea obţinerii unei autorizaţii de lansare pe piaţă.

Adaugă comentariul tău