Disfuncțiile erectile cresc riscul de glaucom

Bărbații cu disfuncție erectilă (DE) au un risc de aproape 3 ori mai mare decât bărbații cu funcția erectilă normala de a avea și glaucom cu unghi deschis (OAG – afecțiune oculara care poate duce la orbire) anunță un grup de cercetători din Taiwan

Un urolog care nu a fost implicat în studiu a declarat pentru publicațiile medicale că, constatările implică glaucomul ca un potenţial simptom santinelă pentru boli vasculare la bărbații cu disfuncție erectilă.

Mecanismele  patologice  comune celor 2 afecțiuni pot include componente ale sindromului metabolic (hipertensiunea arterială, rezistența la insulină,  dislipidemia, obezitatea ) şi rolul lor în a determina anomalii inflamatorii, vasculare şi endocrine. S- a observat ca hiperglicemia și rezistența la insulină, 2 componente principale ale sindromului metabolic, pot provoca inflamaţie  cronică, care, la rândul său, poate afecta endoteliul vascular şi poate duce la ateroscleroză. Inflamația cronică, de asemenea, a fost asociată cu glaucomul în studii recente.

Uneori, pacienții nu prezintă simptome cardiovasculare, dar ele trebuie căutate. Disfuncția erectilă este un simptom precoce pentru boli cardiovasculare, cum ar fi boala coronariană, sindromul metabolic, diabetul zaharat, hipertensiune arterială.  Acum se adăugă la această listă, îngrijorarea că bărbaţii cu disfuncţie  erectilă, pot avea, de asemenea,  o incidenţă mai mare de glaucom cu unghi deschis. Studiul sugerează că OAG și  ED  par să aibă un mecanism comun care duce la afectarea interiorului vaselor de sânge mici( disfuncţie endotelială) .

Descoperirile  sugerează că studiile viitoare ar trebui să fie întreprinse pentru evaluarea disfuncției erectile concomitente sau ulterioare la pacienții cu glaucom.

Adaugă comentariul tău