Din ce în ce mai multe cazuri de pneumonie în rândul copiilor la nivel mondial

Pneumonia reprezintă principala cauză a mortalităţii în cazul copiilor mai mici de cinci ani în lume,  se arată într-un raport UNICEF, publicat cu prilejul Zilei internaționale a pneumoniei. Un copil moare la fiecare 25 de secunde din cauza urmărilor pneumoniei, adică 3.400 de decese pe zi și reprezentă 18% din cele 6,9 milioane de decese înregistrate anual.

Pneumonia poate fi cauzată de boli împotriva cărora există vaccinuri, cum sunt rujeola sau difteria. Dacă aproximativ 85% dintre copiii lumii sunt protejaţi de aceste boli prin vaccinuri, restul de 15% – cei mai săraci – nu sunt protejaţi. În acelaşi timp, mai puţin de o treime dintre copiii care se îmbolnăvesc de pneumonie în ţările în curs de dezvoltare beneficiază de tratament cu antibiotice – se mai artă în documentul UNICEF.

Dr. Mickey Chopra, responsabil UNICEF pe probleme de sănătate, a atras atenţia că guvernele trebuie să ia în serios ameninţarea pneumoniei şi să furnizeze vaccinuri adecvate şi asistenţă medicală celor mai săraci.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău