Dietele fără sare cresc colesterolul

Reducerea consumului de sare creşte nivelul colesterolului. Din acest motiv cercetătorii britanicii avertizează că o dietă săracă în sare ar putea face mai mult rău decât bine, crescând nivelul unor substanţe nocive pentru inimă – scrie publicaţia Daily Mail.

Datele au fost prezentate după o evaluare a 67 de studii ce au avut în vedere peste 40.000 de persoane şi au scos la iveală faptul că un aport redus de sare la dieta zilnică a provocat o creştere 2,5 procente a nivelului colesterolului şi o creştere de 7 la sută a nivelului de grăsime corporală, ce poate cauza cheaguri de sânge.

De asemenea, s-a constatat că modificarea dietei a făcut ca ficatul să elibereze o cantitate mai mare de renină şi de aldosteron, asociate cu o tensiune arterială ridicată şi cu creşterea colesterolului să sporească riscul unui deces cardiovascular – a afirmat medicul Niels Graudal. El a recomandat renunţarea la fumat, reducerea consumului de băuturi alcoolice şi scăderea în greutate, decât renunţarea la sare.

Cercetările au fost făcute în urma campaniei guvernului britanic care susţinea că o dietă bogată în sodiu poate provoca tensiune arterială şi numeroase  riscuri pentru sănătate. Ca o consecinţă, oamenii de ştiinţă au venit cu o nouă ipoteză, potrivit căreia reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienţi cu probleme cardiace.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău