De ce slăbesc femeile? Dar bărbaţii?

Femeile vor să slăbească pentru că nu le place cum arată, iar bărbaţii pentru că nu se simt în formă, se precizează într-un studiu recent derulat în Statele Unite de Synovate eNation şi finanţat de Herbalife Ltd.

Cercetarea arată că femeile şi bărbaţii nu numai că au strategii diferite în abordarea slăbitului, dar au şi motive diferite care îi îndeamnă să ia măsuri împotriva kilogramelor în plus.

Principalul factor care le motivează pe femei să facă eforturi să slăbească este aspectul fizic – aproape 40% dintre femei vor să slăbească penru că nu le place cum arată. Aspectul fizic este important şi pentru bărbaţi, dar mai important este faptul că nu se simt în formă, după cum au declarat peste 27% dintre bărbaţii participanţi la studiul citat. Deşi statisticile arată că numărul femeilor şi al bărbaţilor supraponderali este aproximativ egal, din studiu reiese că femeile îşi manifestă nemulţumirea faţă de greutatea corporală mult mai devreme decât bărbaţii.

Trei kilograme în plus sau chiar mai puţin de atât motivează peste 18% dintre femei să ia măsuri, în timp ce bărbaţii încep să îngrijoreze de-abia de la 10 kilograme în plus. În medie, atât bărbaţii cât şi femeile încep să dea atenţie excesului de greutate de la 5-6 kilograme în plus.

Alina Dan

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău