De ce se tem femeile de stomatolog

Femeile de 40 de ani se tem să meargă la dentist. Conform unui studiu efectuat  la Universitatea din Sydney,  timp  de cinci ani, unele femei din această grupă de vârstă sunt atât de timorate, încât până şi cuvântul „dentist” le inspiră groază. Acestea au raportat mai des experienţe neplăcute din trecut despre vizitele la stomatolog şi, în consecinţă, sunt reticente faţă de cabinetele stomatologice.

De asemenea, potrivit oamenilor de ştiinţă, de medicii stomatologi se tem şi persoanele care au trecut prin experienţe dureroase, precum violenţe şi traume, dar fără nicio asociere cu vizita la stomatolog.

În general, conform calculelor dr. Avanti Karve, coordonatoarea studiului,  aproximativ 40% din populaţia Occidentului se teme de medicii stomatologi şi aceasta în pofida utilizării pe scară largă a anestezicelor.

Persoanele care se tem să meargă la cabinetul de stomatologie suferă dureri severe dentare, în medie, 17 zile, înainte de a-şi face, în cele din urmă, o programare. Pentru comparaţie, alte persoane din alte categorii de vârstă suportă astfel de dureri doar două-trei zile înainte de a recurge la asistenţă specializată.

Adaugă comentariul tău