De ce ne îngrășăm și ne îmbolnăvim de cancer

De-a lungul timpului, medicii s-au specializat în tratarea maladiilor și mai puțin în prevenirea acestora. A venit însă vremea ca și noi, românii, să conștientizăm că este mult mai bine să previi formarea unei boli, decât să o tratezi.

În ceea ce privește sănătatea – indolența, neștiința sau pur și simplu comoditatea de a nu ieși dintr-un anumit tipar – cauzează mult. Un stil de viață libertin în privința alimentației, un ritm nechibzuit conduc, iremediabil, la degradarea accelerată a anumitor organe, la boli precum diabetul sau obezitatea.

 DoctoriOnline vă prezintă astăzi un episod dintr-o serie care are ca scop descrierea cauzelor care duc adesea la îngrășare și îmbătrânire prematură și efectele benefice pe care le are un anumit comportament în alimentație.
În ultimii 30 de ani, japonezii și sud-coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sănătății și condiției fizice de apa ionizată, restul lumii aflând de această minune abia în urmă cu 3-4 ani. În România, abia acum începe să se dezvolte un curent prielnic, deși românii sunt poate printre cei mai afectați europeni din punct de vedere al consumului de apă și alimente cu o calitate precară.

Vedeți aici care sunt problemele cu apa pe care o bem, dar și cu mâncarea proastă care însă ne costă enorm.
Revenind la apa ionizată, trebuie spus că în majoritatea țărilor din estul Asiei se consumă numai astfel de apă, în Japonia, o familie din 5.

Câteva explicații
Hrana pe care o consumăm arde împreună cu oxigenul din celule pentru a produce energie. După ardere, hrana se transformă în reziduri acide, iar celulele le depozitează în circuitul sanguin. Corpul nostru elimină aceste reziduri prin urină, respirație și transpirație, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge și țesuturi.

Pentru a putea trăi, sângele și celulele trebuie să fie ușor alcaline (sângele are pH-ul de 7,35). Pentru a-și păstra alcalinitatea, organismul face o mică „scamatorie”, prin care convertește rezidurile acide în reziduri acide solide. Dacă se mențin aceste reziduri nediluate, se pot stoca pe o perioadă nedeterminată, neafectând pH-ul în restul corpului. Așa că le stochează în diferite locuri și moduri, inclusiv în   grăsime. Îngrășarea poate fi rezultatul necesității rezidurilor acide de a avea un mediu de stocare. 
Concluzie: Aciditatea în organism contribuie decisiv la formarea grăsimii.

 

De ce îmbătrânim

Exemple ale rezidurilor acide solide în corpul nostru sunt: colesterolul, acizi grași, acidul uric, pietrele la rinichi, sulfați si fosfați.
Acumularea acestor reziduri acide reprezintă procesul îmbătrânirii.
Formula chimică pentru colesterol și acizii grași este
arderea incompleta a carbohidratilor.
Colesterolul și acizii grași sunt rezultatul consumului de paste și pâine albă (cu un conținut ridicat de gluten).
Acidul uric și amoniacul provin de la toate tipurile de carne. Acidul fosforic provine de la cereale, cum ar fi orezul și băuturi tip cola. Acidul sulfuric provine de la galbenușul de ou. Acizii sulfuric și fosforic sunt otrăvitori.
Aceștia trebuiesc neutralizați de minerale alcaline, înainte să devină ceva benign. În absența unei cantități suficiente de minerale alkaline în dieta noastră, corpul nu are de ales și fură calciul din oase, neutralizând acești acizi, transformându-i în sulfați, fosfați și generând osteoporoza.

O altă mare problemă pe care o crează rezidurile acide este îngroșarea vaselor de sânge. Din această cauză, multe persoane suferă de hipertensiune arterială. În funcție de locul unde sunt stocate rezidurile acide, circulația sângelui în acea zona este slabă și este posibil ca un organ vital să primească insuficient sânge, devenind disfuncțional. Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulații sanguine.

Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide din jurul pancreasului. Celulele canceroase sunt acide, în timp ce acelea sănătoase sunt alcaline.
Celulele normale nu pot supraviețui în apropierea zonelor cu acumulări de reziduri acide. Oricum, anumite persoane au gene mai puternice, care suferă mutații pentru a supraviețui în mediu acid. Din nefericire, astfel se asigură mediul pentru a se  dezvolta celule canceroase. Atâta timp cât mediul rămâne acid, cancerul va reapărea chiar și după o operație de extirpare a celulelor canceroase. Oncologiștii cu experiență cresc alcalinitatea pacientilor, înainte de operație.

Rezidurile acide din interiorul vaselor de sânge sunt foarte periculoase, putând provoca înfundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipește aceste reziduuri de pereții vaselor de sânge, dar în cazul unor eforturi mari, când presiunea arterial crește, aceste reziduri se pot dezlipi și bloca vasele capilare din zona creierului provocând accidente cerebrale.

Apa alcalină ionizată neutralizează rezidurile acide din organism și le lichefiază pentru a fi eliminate de către rinichi.Un exemplu care ne ajută să înțelegem acest lucru ar fi grăsimea de pe mâini, după ce spălăm carnea. Această grăsime nu poate fi îndepărtată doar cu apa de la robinet. Avem nevoie de un săpun pentru a lichefia grăsimea și a ne curăța astfel pielea. Grăsimea este acidș și săpunul este alcalin.

În funcție de fiecare organism, stocăm rezidurile acide în mod diferit. Simptomele bolilor se manifestă în funcție de locul unde sunt stocate rezidurile. Când vom înțelege că bolile degenerative ale adulților sunt cauzate de acumularile de deșeuri acide, nu va mai fi niciun mister că utilizarea apei alcaline ionizate ne îmbunătățeste sănătatea. Pentru a duce o viață lungă și sănătoasă, mai întâi trebuie să eliminăm deșeurile acide din corpul nostru.

Cel mai bun și ușor mod de a scăpa de aceste deșeuri acide este să le lichefiem și să le neutralizam cu ajutorul apei alcaline ionizate. Prin eliminarea particulelor rezidurilor acide din sânge, eliminăm riscul îmbolnăvirilor care pot duce la moarte subită.
Apa alcalina ionizată nu are valoare nutrițională sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza și lichefia deșeurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, păstrând alcalinitatea acestuia – deci sănătatea și starea de bine.

Sfaturi pentru sănătate

BEȚI APĂ PE STOMACUL GOL: În Asia (mai ales în Japonia) este foarte popular obiceiul de a bea apă imediat după trezire în fiecare dimineață. Mai mult, testele de laborator  au demonstrat valoarea acestui obicei. Anumiți specialiști susțin că acest ”ritual” ajută în eliminarea multor neplăceri: dureri de cap, dureri ale corpului, system defectuos al circulației sangvine, artrita, aritmie cardiacă, epilepsie,grăsimi în exces, astm bronșic, tuberculoză, meningită, boli de ficat, gastrită, diaree, hemoroizi, diabet, constipație, toate bolile de ochi, cancer la organele genitale și dereglări menstruale, boli ale urechilor, nasului și gâtului.
Aici găsiți descris un ritual foarte important pentru sănătate

METODA DE TRATAMENT:

  • Dimineața, imediat după trezire, înainte de a va spăla pe dinți, beți aproximativ o jumătate de litru de apă.
  • Timp de 30 de minute nu mâncați nimic.
  • După 15 minute de la micul dejun, prânz sau cină nu mâncați și nu beți nimic două ore.

Numărul de zile de tratament necesar pentru vindecarea/controlul/reducerea anumitor boli:

  • Gastrită: 10 zile
  • Constipatie: 10 zile
  • Diabet: 30 zile
  • Aritmie cardiacă:30 de zile
  • Tuberculoză: 90 zile
  • Cancer- 180 zile

Această metodă de tratament nu are efecte adverse; oricum, la începutul tratamentului s-ar putea  să fie necesar să urinați de mai multe ori . Este și mai bine dacă continuați acest tratament ca o activitate de rutină.

Beți apă și rămăneți sănătoși și activi!

Pentru cei cărora le place să bea rece imediat după ce mănâncă:

Este plăcut să bei o băutură rece după o masă copioasă, mai ales o bere sau un șpriț. Lichidul rece însă va solidifica mâncărurile grase și astfel digestia va fi mult îngreunată.
Odata ce acest ”noroi” va reacționa cu acidul, acesta va fi absorbit mai repede decât hrana solidă. Va depune un strat pe intestine. Foarte curând, acesta se va transforma în grăsime și va duce la cancer.

 Atenție însă ce apă beți. Vedeți aici o analiză despre cancerul din apa plată!

Vedeți și cum am ajuns să mâncăm cancer pe pâine!

Doctor Maria Mihai-Albu

 

Adaugă comentariul tău