Cum tratăm alergia la alune

Alergia la alune se tratează cu…alune, spun specialiştii. Cu o alună consumată zilnic şi crescând treptat doza, creşte gradul de toleranţă al copiilor la acest aliment, susţin aceştia.

Cinci copii cărora li s-a interzis întotdeauna să mănânce alune sau unt de alune, dar şi orice alt aliment în componenţa căruia intră alunele, au scăpat de aceasta alergie tratând-o, paradoxal, tocmai cu alune, spun cercetătorii de la Academia Americană de Alergologie, Astm si Imunologie.

Nouă dintre cei 33 de copii participanţi la cercetare au fost supuşi unei terapii zilnice pe o perioadă de doi ani şi jumătate. În tot acest timp, în mâncarea lor a fost presărată o pudră de alune, pentru început în doze mici (1 miime dintr-o alună), pentru ca, zece luni mai târziu, să se ajungă la echivalentul a 15 alune.

Astfel, în urma acestei cure, cinci dintre copii au oprit tratamentul întrucât dezvoltaseră toleranţă la alune, iar alţi patru au sistat cura deoarece organismul lor s-a arătat, în continuare, intolerant.

În ciuda rezultatelor favorabile obţinute, specialiştii avertizează atât pe doctori, cât şi pe părinţi să nu încerce să aplice singuri tratamentul, motivând că studiile au fost făcute sub strictă supraveghere medicală, iar sensibilitatea persoanelor alergice la alune este atât de mare, încât cea mai mică greşeală le poate fi fatală.

Odată ce copilul este diagnosticat cu alergie alimentară, cel mai indicat este să se evite consumarea alimentului respective, atenţionează specialiştii.

Alina Dan

Adaugă comentariul tău