Cum te fură la buzunar la clinica privată Biomedica

Practicile profund românești le regăsim, din păcate, și în clinicile private, indiferent că managementul este total străin de țara noastră. Practica micii ciupeli, a atențiilor sau a ”învârtelii” au fost transferate de la stat la privat odată cu personalul medical.
Iată și un mic exemplu care întărește ceea ce, probabil, ați întâlnit și voi.

”După o anumită vârstă încerc să țin sub observație câteva mici probleme ce ar putea să-mi afecteze sănătatea în caz de neepistare la timp. Astfel, fac regulat analize, mai ales cele care țin de trigliceride (deh, stresul) și glicemie (deh, boală de familie). Fac analizele la o anumită clinică, pentru că am inclus acest serviciu în pachetul salarial. Îmi este totuși peste mână să apelez la acea clinică deoarece este departe de casă, iar de la serviciu îmi este teribil de greu să plec. Am însă o clinică, dintr-o altă rețea importantă, în drum spre job. Azi, mi-am luat pachețel cu trei sandviciuri și am plecat spre birou. Am oprit la clinică (BioMedica din Pipera) și după nici trei minute eram deja pe scaun pentru recoltare. Am solicitat analizele obișnuite pentru depistarea valorilor pentru glicemie și trigliceride. Fiecare dintre acestea costă 8 lei. 16 lei în total. Asistenta, în timp ce-mi lua sânge, m-a întrebat dacă nu doresc să-mi facă un test mai complex care să prezinte și un istoric al ultimelor trei luni, în cazul glicemiei. Am acceptat. Testul a costat 45 de lei. Până aici totul OK! Ceea ce m-a deranjat, și de aceea am hotărât să vă scris, este că în acei 45 de lei era inclusă și analiza care în varianta primară costa 8 lei. Ei bine, asistenta a trecut nesimțitor pe bon: două analize a câte 8 lei, plus testul complex pentru glicemie. Nu am scris asta pentru ar fi fost vorba despre cine știe ce mare sumă, 8 lei, dar m-a deranjat cumplit atitudinea ”de la ciupeală” a asistentei”.

Textul aparține unui cititor care ne-a semnalat această neregulă.

2 comentarii

 • Andrei spune:

  Sunt niste nesimtiti incompetenti. Am fost sa imi fac un test de sange cu analizele facute in alta parte si mi au spus ca analizele sunt gresite si ca trebuie sa le fac din nou la ei.Pana la urma am ajuns tot la prima clinica cu ambele seturi de analize care aratau la fel.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • gigi spune:

  Buna.Sunt medic si lucrez de ani buni in UE.Printre pacientii mei se intimpla sa fie si romani.Dar am avut surpriza sa mi se ceara -asa ca un fapt divers- „stiti domnu doctor, puteti sa-mi scrieti in reteta si un antibiotic sau alt medicament?Nu ca era nevoie dar doar asa sa-l am in casa.Sau m-am trezit cu pacientul roman cu o sticluta de visinata, sau o cutie de ciocolata ,pt ca sa aiba un certificat medical pe vreo citeva zile.
  Acum ,desi pacientii locali reprezinta 98% din clientela ,trebuie sa spun ca nu am avut nici o intimplare de genu aasta cu eisi nici cu alti cetateni UE.
  Ma intreb:sa fie doar „sistemul”romanesc sau medicii de vina?Oare pacientul roman nu are nici o contributie?

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: +1 (from 1 vote)

Adaugă comentariul tău