Cum se verifică autenticitatea unui medicament

Consiliul Europei (CE) s-a gândit la pacienți. Astfel, a lansat o aplicație online prin care persoanele interesate pot verifica autenticitatea unui medicament prin intermediul internetului. Această facilitate, eTACT, este disponibilă de la 1 februarie în 36 de state membre ale Comisiei Farmacopeei Europene. Aplicația face parte din strategia globală a CE în lupta cu producătorii de medicamente contrafăcute. eTACT va oferi, de asemenea, un serviciu de urmărire securizat și eficient pentru protejarea sănătății publice.

Folosirea corectă a aplicației de către pacienți va fi relativ ușor, odată cu publicarea pe internet a unei serii de ghiduri practice pentru optimizarea maximă a programului.

Un comentariu

 • dan bentoiu spune:

  am cumparat o cutie cu bilomag forte pt memorie si am cautat aici sa verific daca este autentic sau nu.mi se pare anoemal sa nu existe un prospect in cutie iar eticheta cu nr lotului si data expirarii este un amestec de cifre suprapuse.eTACT nu contine nici un mecanism de verificare.puteti sa ma ajutati?multumesc

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Adaugă comentariul tău