Cum să-ți culci bebelușul astfel încât să nu îi creezi probleme

Adormirea bebelușilor pe spate, pe un pat de copil cu saltea tare, în aceeaşi cameră cu părinţii, este sigură și este doar una din cele 18  recomandări de somn în condiţii de siguranţă pentru sugari publicate într-un raport al Academiei Americane de Pediatrie, instituție deschisă în 1992 cu scopul de a reduce decesele infantile subite.

Aceste recomandări sunt menite să ajute părinţii, furnizorii de servicii medicale şi alte persoane care au grijă de sugari. Amendamentele au fost publicate în urma creşterii numărului de decese în rândul sugarilor pe parcursul ultimilor ani și relaționate somnului.

În general, recomandările se concentrează pe crearea unui mediu sigur de somn, care poate reduce riscul de sindrom de moarte subită a sugarului, sufocare şi asfixiere, se arată în raport. Sugarii nu trebuie să-și facă rutina de somn în dispozitive cum ar fi scaunele de mașină şi cărucioarele, respectiv nu ar trebui să doarmă într-un pat de adulți, unde s-ar putea sufoca. De asemenea, trebuie evitată plasarea pe balustrada pătuțului sau lângă sugar a obiectelor şi păturilor moi.

Recomandările, orientative pentru  sugari până la vârsta de un an, subliniază importanţa îngrijirii prenatale regulate pentru femeile gravide  și a încurajării mediilor anti-fumat pentru femeile însărcinate şi copii.

 

Adaugă comentariul tău