Cum să slăbești dacă mănânci junk food

Reducerea opțiunilor cu privire la mâncarea nesănătoasă de tip junk food i-a ajutat pe pacienți să reducă numărul de calorii consumate, dar nu să și slăbească. Se pare că limitarea varietății a fost folositoare pentru reducerea aportului alimentar, dar compensațiile au fost luate din altă parte.

Cu alte cuvinte dacă vor consuma mai puține calorii din felul de mâncare restricționat, oamenii tind să consume mai multe calorii din celelalte alimente permise.

Cercetătorii au vrut să vadă dacă reducerea consumului de alimente înalt calorice, dar cu conținut nutrițional scăzut (înghețată, chipsuri, prăjituri ) îi ajută pe subiecți să slăbească. Teoria susține că monotonia meniului duce la scăderea poftei de mâncare și la pierdere în greutate.

Participanții la  studiu au slăbit la fel, chiar dacă unii au consumat mai multe produse nesănătoase decât ceilalți. Explicația constă în faptul că oamenilor le place să mănânce  și vor continua să-și satisfacă poftele cu altceva dacă unele alimente le sunt interzise. Ei vor consuma cantități mai mari din celelalte grupe alimentare și o vor face crezând că mâncatul sănătos îi va ajuta să slăbească. O soluție care face ca dieta bazată pe restricții alimentare să dea rezultate ar fi reducerea și a cantităților consumate la fiecare masă.

Cuvinte cheie: , , ,

Adaugă comentariul tău