Cum pot ține bărbații boala Parkinson deoparte

Consumul de fragi, mure, zmeură, seminţe de coacăze negre şi afine duce la scăderea cu 40% a riscului de a dezvolta boala Parkinson, dar numai la bărbaţi. Bărbaţii care mănâncă fructe şi alimente bogate în flavonoide, antioxidanţi prezintă un risc cu 40% mai mic să facă Parkinson, se arată într-un nou studiu.  Cei care mănâncă legume cu păstăi cel puţin o dată pe săptămână riscă cu 24% mai puţin să facă această boală.
Dr Xiang Gao de la Harvard School of Public Health, autor principal al studiului, le recomandă bărbaţilor să includă fructe în regimul lor alimentar pentru a beneficia de  potenţialele efecte ale acestor mici fructe şi ale legumelor cu păstăi asupra sănătăţii, printre care reducerea riscului de hipertensiune.
Rezultatele studiului sunt considerate stimulatoare, fructele şi legumele menţionate fiind o speranţă pentru bărbaţi, nu și pentru femei.

Adaugă comentariul tău