Îngrijirea pielii în sezonul rece

Pregătirea organismului pentru a ţine piept sezonului rece este deosebit de importantă, iar pentru că faţa şi mâinile sunt cele mai expuse gerului, trebuie să le acordăm o atenţie specială.

Indiferent de vârstă şi în raport cu aceasta, tegumentele şi mucoasele prezintă diferite particularităţi. Printre agresiunile externe care acţionează asupra lor enumerăm factorii de mediu – soare, frig -, factorii externi – chimici, fizici, mecanici -, dezechilibrele metabolice sau endocrine.

Pielea are de suferit mai ales în anotimpul rece, aşa că dacă observăm că este puternic deshidratată, adică uscată, aspră, se descuamează uşor, apar mâncărimi intense sau se înroşeşte, se impun măsuri imediate. Prima dintre ele este curăţarea zonelor afectate folosind săpunuri şi geluri cât mai hidratante şi delicate, urmată de aplicarea de creme, loţiuni şi unguente dermatocosmetice cu conţinut de complexe active de hidratare.

La fel de indicate pentru faţă, mâini şi buze sunt mezoterapia (revitalizarea feţei şi a gâtului) şi cremele cu acid hialuronic, vitaminele A şi D asociate cu administrarea orală de zinc, seleniu, omega 3 şi omega 6. Atât persoanele cu ten normal, cât şi cele care prezintă acnee (coşuri), cuperoză (roşeaţă) sau desciuamări trebuie să ocolească metodele cosmetice, adesea agresive, din cabinetele de cosmetică sau estetică.

Sunt de evitat în această perioadă metodele de dermoabraziune, peelingurile sau bronzarea agresivă.

Alegerea produselor de machiaj nu trebuie făcută întâmplător, ci la recomandarea unui specialist care vă poate spune ce produse trebuie folosite atât pentru tenul uscat, cât şi pentru cel gras şi acneic.

În concluzie, pentru a evita neplăcerile provocate de gerul de afară, trebuie să hidrataţi pielea zilnic, masând delicat, cu creme speciale, atât faţa cât şi mâinle.

Alina Dan

Adaugă comentariul tău