Cu gândul la mama. Lupta cu osteoporoza

Osteoporoza este a treia cauză de mortalitate în ţările civilizate şi afectează peste 200 milioane de oameni la nivel mondial și aproximativ 12% din populaţia Europei. În România, procentul variază între 10% şi 12%. Osteoporoza este o boală care afectează femeile în proporție de 90%, prevenția prin diagnosticarea sa din timp fiind esențială.

 

Osteoporoza este supranumită şi „maladia silenţioasă” deoarece, de obicei, diagnosticul se pune tardiv, atunci când apar complicaţii: fracturile vertebrale şi de şold. Această boală, în 80% din cazuri, apare post menopauză, de unde şi concluzia că toate femeile după menopauză ar trebui să-şi facă teste screening pentru diagnosticare. Există două tipuri de teste: teste screening care se referă la ultrasonografia calcaneană sau falangeană şi test de diagnostic care se referă la DEXA, care stabileşte diagnosticul de osteoporoză înainte de apariţia complicaţiilor.„ a declarat Dr. Magda Pârvu, Medic Primar Reumatologie, Doctor în Științe Medicale, Reţeaua privată de sănătate Regina Maria.

 

20 octombrie 2011 este Ziua Mondială Împotriva Osteoporozei, un pretext deosebit de a le arăta mamelor noastre că ne pasă de sănătatea lor. Prin pachetul “Mulţumesc, mama!”, nou program complet de diagnosticare şi tratare a osteoporozei iniţiat de reţeaua privată Regina Maria, ele vor afla de la cei mai buni medici dacă suferă de osteoporoză şi vor beneficia de cele mai noi şi mai eficiente metode de tratament. Tratamentul adus în atenţia pacienţilor este unul revoluţionar şi complex având la bază ultimele descoperiri din bio-inginerie.

 

Programul „Mulţumesc, mama!” este centrat pe ideea de prevenţie şi permite diagnosticarea din timp a osteoporozei astfel încât mama dumneavoastră să își păstreze sănătatea și independența cât mai mult timp. Testele medicale nedureroase şi foarte precise pot oferi informaţii despre sănătatea oaselor înainte ca problemele să apară. La primul control, medicul îi va recomanda un test numit “osteodensitometrie” sau DEXA, dacă mama dumneavoastră are peste 65 ani sau are un risc de a avea osteoporoză.

 

Tratamentul durează 12 luni şi constă în câteva etape în care monitorizarea permanentă a pacientei este esenţială. Într-o primă etapă, pacienta se prezintă la sediile REGINA MARIA pentru osteodensitometrie. Cu rezultatul obţinut, se programează la consult la unul dintre medicii din program. Medicul ales va continua să o monitorizeze pe toată perioada programului. În această etapă, mama dumneavoastră va beneficia de tratamente de tip endocrinologic şi reumatologic. Urmează etapa calificării pentru tratament care constă în: analize de laborator la recomandarea medicului şi în consultul de specialitate care va stabili forma de tratament. Cea de-a treia etapă este rezervată tratamentului şi monitorizării şi constă în tratament injectabil (doar doua injecții timp de un an), consult de specialitate, osteodensitometrie pentru trei segmente (coloană şi sold bilateral) şi în consult de specialitate la evaluarea finală.

 

Cei interesaţi de primirea kit-ului vor afla detalii de la reprezentanţii din recepţiile REGINA MARIA, de pe site-ul http://reginamaria.ro/multumescmama/ sau sunând la tel: 021 9268.

 

 

Un comentariu

 • nicoara rodica spune:

  am facut un test dexa si am scor t-2,9 si un scor z-2,5 nu stiu daca am osteoporoza si la ce medic specialist sa ma adesaz. multumesc frumos.

  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.7_1111]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Adaugă comentariul tău