Criosauna și beneficiile ei în recuperarea fizică

Criosauna este o modalitate extrem de eficientă de refacere şi recuperare a sportivilor după efort, precum şi de îmbunătăţire a performanţei acestora. Spre deosebire de stimulatorii biochimici, procedurile efectuate în criosauna nu au efecte negative pe termen lung sau efecte adverse. Printre beneficiile pe care le are un sportiv în urma procedurilor de aerocrioterapie efectuate în criosauna sunt: tratamentul şi recuperarea după traumatisme sportive acute şi cornice, dezvoltarea şi menţinerea formei sportive, pregătirea şi stimularea condiţiilor fizice şi psiho-emoţionale imediat înaintea competiţiilor, meciurilor sau starturilor, recuperarea după competiţii, prelungirea vieţii competiţionale a sportivilor. Majoritatea cluburilor din lume folosesc criosauna pentru tratamentul sportivilor. De asemenea, procedura este recomandată și persoanelor care fac foarte mult sport (nu neapărat de performanță).

Aerocrioterapia, practicată în cabinele criosaunelor, activează toate resursele fiziologice ale organismului, declanşând regenerarea acestuia din interior, pe cale naturală.  Aceasta stimulează sistemul imunitar şi pe cel endocrin, oferind organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. În plus, creşte capacitatea de efort fizic şi intelectual, ajută la scăderea greutăţii corporale, reîntinereşte pielea, creşte libidoul şi diminuează consecinţele stresului zilnic.

Aerocrioterapia are aplicaţii multiple, de la estetică şi wellness (se „ard” până la 1000 kcal/procedură) până la medicină sportivă (reglarea tonusului muscular, refacerea după efort sau accidentări) şi tratarea diverselor afecţiuni, într-un timp foarte scurt.

O procedură de aerocrioterapie efectuată în criosauna este o baie plăcută de aer rece şi uscat care durează între 1 şi 3 minute, în timpul căreia organismul este expus la o temperatură scăzuta care ajunge, în mod gradual, pana la -180ºC. Această expunere scurtă la frig este suficientă pentru punerea “în alertă” a tuturor sistemelor organismului şi declanşarea regenerării acestuia din interior. O procedură în criosauna este mult mai uşor de suportat  decât băile în apă cu gheaţă (practicate deseori de sportivi) deoarece aerul din cabină este perfect uscat. În plus, cabina criosaunei poate fi instalată oriunde, nefiind nevoie de mult spaţiu sau de eforturi logistice mari.

O serie de 15 – 25 de proceduri de aerocrioterapie efectuate în criosauna creşte considerabil rezistenţa sportivilor. Optimizarea indicilor funcţionali şi eficienţa (stare psiho-functională, PWC – 170, dimensiunile telesistolice, timpul de recuperare şi altele) sunt comparabile cu rezulatele folosirii stimulatorilor activi biologic şi adaptogenilor, în unele cazuri fiind chiar considerabil mai ridicate. Însă, spre deosebire de stimulatorii biochimici, procedurile de aerocrioterapie nu au efecte negative pe termen lung sau efecte adverse, pentru că aerocrioterapia nu modifică acei parametri hematologici şi biochimici care fac obiectul testelor de dopaj. „Cererea şi necesitatea de a include criosauna în industria sportivă se bazează pe înalta ei eficienţă, cu atât mai mult cu cât aceasta nu poate face rău unui sportiv ci, dimpotrivă, îi îmbunătăţeşte rezultatele competiţionale, având efecte pozitive asupra întregului organism”, a spus Dragoş Pălămidă, Managing Partner CrioBio, compania care a adus acest procedeu și în România.

Tariful pentru criosaună este de 75 de lei pe procedură.

Adaugă comentariul tău