Coşmarul coşurilor de pe faţă e pe cale să ia sfârşit.S-a descoperit vaccinul antiacneic

Adolescenţii din întreaga lume se pot bucura. Savanţii de la Universitatea din San Diego, California, care lucrează în colaborare cu firma Sanofi Pasteur, spun că au realizat un vaccin revoluţionar, pe care l-au denumit P -Acnes, şi care este capabil să îi scape de coşuri, prin distrugerea proteinei produse de germenii care atacă pielea şi fac organismul să reacţioneze, eliberând o cantitate prea mare de sebum.

 

Potrivit oamenilor de ştiinţă, citaţi de Daily Mail, vechile tratamente cu antibiotice nu sunt deloc eficiente pe termen lung, deoarece distrug echilibrul pielii şi pot lăsa cicatrici severe după dispariţia coşurilor. De exemplu, Roaccutanecel mai popular antibiotic, are efecte adverse puternice – pielea devine foarte sensibilă şi monitorizarea pacienţilor care l-au utilizat a demonstrat că, în unele cazuri, poate duce la malformaţii ale fătului sau la depresii puternice.

 

Cercetătorii au realizat mai multe experimente pe cobai şi au constatat că aceştia au capacitatea de a-şi creea propriii anticorpi pentru a lupta cu bacteria care determină apariţia acneei.

Deşi noul medicament va fi sub formă de vaccin, acesta nu va fi administrat preventiv, ci numai după instalarea bolii, ca tratament.

Vestea proastă dată de către descoperitorii vaccinului este că acesta va fi disponibil pe piaţă cel mai devreme peste cinci ani, cel mai târziu peste 10.

Adaugă comentariul tău