Copil abuzat în copilărie, adult cu tulburări comportamentale

Abuzurile suferite în copilărie conduc la tulburări comportamentale mai târziu în viață, după cum arată un studiu din Noua Zeelandă. Cercetătorii au arătat că cei care au suferit abuzuri sexuale sau fizice,sau au fost martori la violența din familie aveau un risc semnificativ crescut de a dezvolta tulburări de comportament și dispoziție, anxietate și abuz de substanțe interzise.

Studiul vine să completeze informațiile mai vechi care asociau violența în copilărie cu  bolile cronice prezentate de adulți ca durerile de spate sau gât cefaleea, osteoartrita, bolile de inimă.

Rezultatele au indicat că cei care au raportat abuzuri în perioada copilăriei au avut un risc crescut de 4 ori de  a dezvolta abuz sau dependență de droguri,  un risc de 2,5  ori mai mare pentru tulburări ale dispoziției și anxietate. .  Cea mai mică vârstă de instalare a tulburărilor psihice a fost de  14 ani.

Deși nu s-a demonstrat o legătură între violența  și alcoolism sau depresie , aceasta prezice un curs nefavorabil al depresiei  cu instalare timpurie și cronicizare.

Adaugă comentariul tău