Copiii și peștele. Adio astm

Copiii din Rotterdam care au consumat pește pentru prima oară între 6 și 12 luni, au avut un risc foarte mic de a dezvolta simptome ale astmului la vârsta preșcolară, un efect protector care lipsește în cazul consumului de pește înainte de 6 luni sau după vârsta de un an. Informațiile au apărut în numărul de noiembrie al revistei americane de Pediatrie.

Deoarece prevalența astmului în țările vestice este în creștere specialiștii au căutat relația dintre această afecțiune și dieta copiilor. Cercetările arată că dietele bogate în pește, fructe și legume le protejează pe femeile însărcinate de astm.

Expunerea la acizi grași poli-nesaturați ,conținuți de grăsimea de pește, are un efect protector, dar acesta se manifestă în funcție de vârsta copilului. Copii care au consumat pește intre 6 luni și 12 luni au prezentat mai puține cazuri de wheezing sau tulburări de respirație asociate cu astmul decât copii care au primit acest aliment înainte sau după această perioadă.

Se pare că nu există o relație între cantitatea de pește consumată și efectul protector, dar sunt necesare măsurători ale nivelului seric de acizi după consumul de pește pentru a stabili cu exactitate acest lucru.

 

Cuvinte cheie: , , , ,

Adaugă comentariul tău