Copiii inteligenţi, viitorii adulți atrași de droguri

Copiii inteligenţi sunt într-o măsură mai mare înclinaţi să consume substanţe interzise la vârstă adultă, comparativ cu cei cu capacităţi intelectuale modeste, se artă într-un studiu publicat în revistă Journal of Epidemiology and Community Health.

Profesorului James White, de la Universitatea Cardiff, susţine că copiii, între cinci şi zece ani, cu o inteligenţă ridicată sunt mai expuşi riscului de a consuma cocaină şi canabis către 16-30 de ani, conform rezultatelor testului IQ efectuat pe un eşantion de 8.000 de copii din Marea Britanie şi ţinuţi sub observaţie timp de câteva decenii.

În document se mai arată că în jurul vârstei de 30 de ani aproximativ fiecare al treilea bărbat dintre cei testaţi (35,4%) şi una din şase femei (15,9%) consumau canabis, în timp ce 8,6% dintre bărbaţi şi 3,6% dintre femei au consumat cocaină. Totodată a fost observată o dependenţă similară şi în cazul altor medicamente, cum ar fi barbituricele, LSD-ul şi heroina.

Aşadar, riscul ca băieţii cu IQ ridicat la vârsta de cinci ani să consume la 30 de ani amfetamine şi ecstasy era mai mare cu 50% decât în cazul copiilor de aceeaşi vârstă cu o inteligenţă modestă. S-a constatat că în cazul sexului slab această asociere este şi mai puternică. Fetele cu o inteligenţă peste medie sunt de două ori mai expuse riscului de a consuma marijuana şi cocaină la maturitate decât celelalte.

Cercetătorii britanici susţin că motivul pentru care la vârsta tinereţii adoptă o astfel de atitudine este plictiseala. persoanele mai inteligente se plictisesc mai repede, suferă de foarte multe ori de pe urma atacurilor din partea colegilor lor şi toate acestea îi îndeamnă să experimenteze drogurile.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău