Contraceptivele provoacă cancer bărbaţilor

Pastilele contraceptive administrate de femei provoacă cancer de prostată bărbaţilor, deoarece îi expune pe aceştia la estrogeni – relatează Daily Mail. Ipoteza lansată de specialiştii de la Princess Margaret Hospital din Toronto au în vedere faptul că numărul de cazuri de cancer la prostată a crescut considerabil în ultimii 40 de ani, odată cu popularitatea pastilei contraceptive.

Ei au analizat situaţia din 87 de ţări şi au constatat că, cu cât numărul femeilor care iau pastile de contracepţie este mai mare, cu atât numărul de cazuri de cancer de prostată creşte. Deocamdată însă cercetările nu sunt decât speculative şi nu pot fi trase concluzii definitive – a declarat pentru publicaţia britanică doctorul David Margel.

Deşi nu prezintă dovezi solide ale unei eventuale asocieri a folosirii pastilei contraceptive cu cancerul de prostată, doctorul Kate Holmes de la „The Prostate Cancer Charity”  a reliefat necesitatea unor analize amănunţite pentru a se vedea dacă difuzarea de elemente perturbatoare endocrine, proces care nu apare numai în cazul pastilei contraceptive, ar putea avea impact asupra incidenţei bolii.

Adaugă comentariul tău