Contraceptivele Natazia de la Bayer, aprobate de Food and Drugs Administration

Comprimatele contraceptive orale Natazia produse de firma Bayer au fost aprobate de către Food and Drugs Administration pentru tratamentul  sângerărilor menstruale abundente, acest agent fiind primul și singurul contraceptiv oral indicat pentru tratamentul acestei afecțiuni.   . Aprobarea s-a bazat pe rezultatele a  2 studii multicentrice, randomizate la care au participat 421 de femei.

Femeile din studiu au avut vârsta de cel puţin 18 de ani şi au fost diagnosticate cu sângerare uterină disfuncțională, descrisă ca fiind prelungită şi / sau frecventă, fără patologie organică asociată. Ameliorarea completă a simptomelor în timpul unei faze de 90 de zile de evaluare a eficacităţii, a fost raportată în cazul  a 30 % dintre femei ce au primit medicamentul.

Cele mai frecvente efecte adverse asociate cu tratamentul, prezente la  2% dintre pacientele tratate, au fost dureri de cap / migrene, dureri ale sânilor / disconfort / sensibilitate, tulburări menstruale, greaţă sau vărsături, acnee, schimbări de dispoziţie şi creşterea în greutate.

Deşi medicamentul a fost aprobat pentru prevenirea sarcinii în mai 2010, eficacitatea contraceptivă a Natazia nu a fost stabilită la femeile cu un indice de masa corporala (IMC) mai mare de 30 kg / m 2 (obezitate) .

Sângerările menstruale abundente sunt  frecvent raportate de aproximativ trei milioane de femei de  vârstă reproductivă în fiecare an în Statele Unite.

Adaugă comentariul tău