Conținutul scăzut de fluor duce la apariția cariilor dentare

Pasta de dinți cu conținut  scăzut de fluor nu reduce riscul de apariție a fluorozei, în  schimb, îl crește pe cel de apariție al cariilor dentare la copiii foarte mici, conform unei meta-analize prezentată în cadrul ăntâlnirii anuale din 2012 a Asociației Americane pentru Cercetări in domeniul Dentar. Nu există dovezi care să susțină folosirea pastei de dinți cu conținut  scăzut de fluor la preșcolari, de aceea sunt mari variații între dozele recomandate de la mai puțin de 600 ppm sau standard de 1000 la 1500 ppm. Pasta de dinți cu concentrații foarte mici este disponibilă în multe țări incluzând Europa, Australia Brazilia, pe când în Statele Unite trebuie să conțină o concentrație mai mare.

Dezbaterea despre concentrația de fluor în pasta de dinți s-a intensificat cu cât se încearcă fluorurarea apei, iar afecțiunea dată de excesul de fluor se face deja simțită în rândul copiilor . Pasta de dinți contribuie la excesul de fluor din organism deoarece copiii au tendința să înghită mici cantități din ea.

Însă, din analiza a 3 studii cu 4.635 de participanți s-a dovedit că o cantitate mai mică de 600 ppm fluor nu scade apariția excesului, ci doar crește riscul de a dezvolta carii.

Fluorul din pastă are efect benefic deoarece vine în contact direct cu dinții. In încercarea de a evita fluoroza se vor putea face  schimbări în compoziția pastei de dinți prin modificarea unor ingrediente care afectează stabilitatea fluorului.

Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău