Consumul de canabis scade capacitățile intelectuale

Fumatul de canabis în mod regulat în perioada adolescenţei poate provoca o scădere a capacităţilor intelectuale la vârsta adultă, potrivit unui studiu publicat luni de o revistă ştiinţifică americană.

Cercetarea efectuată pe circa 1.000 de neozeelandezi, luând în calcul o perioadă de 25 de ani, a permis compararea coeficientului lor de inteligenţă (IQ)la 13 ani şi după aceea la 38, unii fiind consumatori frecvenţi de canabis, inclusiv după 20 şi respectiv 30 de ani, ceilalţi nu.
La capătul acestei perioadei, o diferenţă de 8 puncte a fost consemnată între consumatori şi ceilalţi.

IQ-ul ar trebui să rămână stabil pe măsură ce îmbătrânim și în cazul persoanelor care nu au fumat niciodată canabis, IQ-ul lor chiar a progresat uşor cu câteva zecimi de puncte. IQ-ul este un element puternic determinant în ceea ce priveşte accesul la universitate, venitul câştigat de-a lungul vieţii, accesul la locuri de muncă şi performanţa la locul de muncă.

Cineva care pierde opt puncte de IQ în timpul adolescenţei şi tinereţii poate ajunge într-o situaţie de dezavantaj prin raport cu omologii săi de aceeaşi vârstă în mai multe aspecte majore ale vieţii.

Adaugă comentariul tău