Combinaţii periculoase între alimente şi medicamente

Meniul omului bolnav depinde nu numai de maladia lui, aşa că el trebuie să se ia în considerare şi ce medicamente foloseşte.
De exemplu, folosind preparate care sunt asemănătoare proteinelor (clofelina, teofilina, tetraciclina, digitoxina), trebuie să renunţe la produse care conţin proteine. Interacţiunea moleculară dintre ele este atât de puternică, încât medicamentele nu dau efectul de vindecare scontat. Şi invers, folosirea preparatelor hormonale presupune consumarea a cât mai multor alimente care conţin proteine: brânză, ficat, peşte, carne slabă etc.

DoctoriOnline face câteva recomandări:

  • Mâncarea grasă scade efectul medicamentelor pentru vindecarea stomacului şi intestinelor: antihelmitincelor, sulfanilamidicilor, fenilsalitilatului. Dar când folosiţi vitaminele A, D, E, K, seduxen, metronidazol, anticoagulante, alimentele grase sunt indicate.
  • Combinaţia nereuşită de medicamente şi alimente poate provoca şi o criză de hipertensiune. Asta se întâmplă când bolnavul ia medicamente pentru scăderea tensiunii şi mănâncă murături şi carne sau peşte afumat, sau consumă antidepresive împreună cu vin tare, bere, caşcaval afumat, cafea, fasole, banane.
  • Nu se recomandă combinarea medicamentelor cu învelişul acidorezistent cu laptele. Calciul din lactate opreşte absobţia preparatelor analoage tetraciclinei.
  • E bine să mai ştiţi şi că, vesela din cristal de pe rafturi, reprezintă un real pericol radioactiv. Cristalul focalizează emisia de unde electromagnetice şi îndreaptă (reflectă) fascicolele dăunătoare spre oamenii aflaţi în cameră. Dar nu vă grăbiţi să aruncaţi toate vasele de cristal. Dacă nu vreţi să le păstraţi în cutii, puneţi în fiecare pahar 2 – 3 alune, boabe de fasole sau o castană, pentru neutralizare.

 

Adaugă comentariul tău